Isbar höns

isbar höns

Räknas idag som en kulturhöna värd att bevara. En kul och praktisk egenskap är också att man redan från kläckningen kan se skillnad på tuppar och höns genom deras färg. Tupparna är vita och hönskycklingarna bruna. Hönsen ändrar sen färg från brun till vitsmutsig när de blivit några år, medan tupparna förblir kritvita. Isbar tillhör "Silveruddsraserna". Isbar 22 veckor gamla. Tupp, höna,höna & höna. Spättad, blå, spättad & spättad. Om Isbar. Ursprung Sverige Vikt tupp 2,,5kg, höna ,5kg. Ägg gröna till blågröna, ca gram. Färger: Vit, blå/grå, svart och spättade. Isbar är en lugn och trevlig ras som lätt kan bli tama. Lätthanterliga. Isbar är en "ny" ras och den bygger på andra raser en av dessa hade grönvärpar anlag och har för det vidare till Isbar. Alla renrasiga Isbarhöns har enkelkam, 4 tår, värpergröna ägg och har en av det ter färgerna blå, svart eller ljusblå. Driver småbruk i Skåne tillsammans med min familj, Skånsk röda och Granemålakor,  könsbestämma Isbar kycklingar.

Isbar höns Video

Nyfiken höna isbar höns

Isbar höns - Sjstad

Vaksam på  främlingar och blir bra som vakthund. Orpington har använts i avel för att ta fram andra hönsraser, bland annat australorp. Kan det börja närma sig? En av dom ser ut att få fjädrar på bena. De blir lätt handtama och verkar uppskatta mänsklig kontakt - vilket har gjort rasen till en av de mest populära rashönsen.

Isbar höns - vertygade

Blå ägg är blå rakt igenom skalet. I Sverige har de en hundraårig historia och stammar alla från en och samma flock. Var rädd om det liv ni har, ni vet aldrig när det tar slut Dem svarta har jag tillsammans med dem vita, pärlgråa och blåa som går i en bur. Starta din kostnadsfria testperiod nu!

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *